IV. "Rúgd a bőrt" nyári focitábor Csepregen!

Kategória: 2014. évi Rendezvények
Esemény időpontja: 2014.07.28. 10:00 -08.1. 16:00
Fotó: 219db
A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és a Csepregi Sportegyesület az idei évben is megszervezte a sokak által várt és nagyon népszerű, hagyományos egyhetes „Rúgd a bőrt” Nyári Focitáborát, július 28. - augusztus 1. között 5-16 éves gyermekek számára a Malomkerti Sportlétesítményben Csepregen. A tábor célkitűzési között szerepelt a labdarúgás és a sport népszerűsítése, valamint az egészséges életmódra nevelés, továbbá a Csepregi Sportegyesület jó hírnevének további öregbítése.

„Külön öröm volt számunkra, hogy az idei esztendőben két kiváló labdarúgó, Fehér Zoltán a Haladás VSE és Koronczai Roland a Sárvár FC játékosa is részt vett a focitáborban. Jelenlétük tovább erősítette a rendszeres mozgás és a labdarúgás iránti szeretetet és elkötelezettséget.” – nyilatkozta Vlasich Krisztián, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnöke.

A két kiváló labdarúgót nagy lelkesedéssel és örömmel fogadtak a résztvevők, s a közös ebéd elfogyasztása közben, csak úgy záporoztak a kérdések a példaképek irányába.

A tábor egész ideje alatt délelőttönként főként a sporté és a labdarúgásé volt a főszerep, ahol a kis focisták az edzések alkalmával fejlesztették állóképességüket, ügyességüket, technikai alapjaikat Koósz Írisz és Körhöcz György szakmai irányításával. Az edzéseket vidám hangulatú focimérkőzésekkel és futballal kapcsolatos ügyességi játékkal zárták.

Míg délelőtt elsősorban a labdarúgásé volt a főszerep, addig délután a játéké és az önfeledt szórakozásé, hisz mindig más-más programmal próbáltak kedveskedni a gyerekeknek a szervező egyesületi tagok.

Hétfőn és szerdán délután a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola biztosította a lehetőséget a felhőtlen szórakozásra. A gyermekek felfedezhették a "nyugi szoba" rejtelmeit, többek között társasjátékokkal, ping-ponggal, X-boxal töltötték a délután izgalmas perceit.

Kedd, csütörtök és pénteki napokon a kerékpárokra is szükség volt, hiszen egy olyan táborban, ahol a mozgásé a főszerep, a gyermekek örömmel vették célba kerékpárral a bükfürdői Kristálytornyot. Ott aztán felnőtteket megszégyenítő bátorsággal küzdötték le az akadályokat és másztak meg mindent, amit csak lehetett. Igaz ebben nagy segítségükre volt Zsuppán Attila és csapata, akik szakmai útmutatást adtak az eszközök biztonságos használatához is.

Csütörtökön a Bene hegyi tóhoz indult a kerékpáros csapat, ahol azonnal birtokba vették Szabó László kertjében a hintákat, a csúszdát és persze sorban állás volt a trambulin előtt is. Ezt követően két csapatba szerveződtek a gyermekek és ismét a labdarúgásé lett a főszerep. Ekkor érkezett meg a csepregi TRIO TV stábja is, akiknek a bátrabb az ifjú focisták interjút is adtak.

Pénteken, a tábor zárásaként a Bükfürdői Gyógy és Élménycentrumba indult a kerékpáros csapat. Mind közül ezt a napot várták a legjobban a gyerekek, akik a hét végére teljesen összecsiszolódva önfeledten élvezték az estébe nyúló lubickolást.

A sok mozgás mellett természetesen a szervezők egyesületek gondoskodtak arról is, hogy a gyermekek egészségesen is étkezzenek a tábor egész ideje alatt.

A kis sportolók két nap kivételével – amikor is a büki Sasfészek vendéglő vendégei voltak – a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola által biztosított teremben fogyaszthatták el ebédjüket, ami minden esetben valamilyen gazdag leves és bőséges főétel volt. Persze nem telhetett el a nap uzsonna nélkül sem, ekkor mindig valamilyen friss gyümölccsel került az asztalra.

Az élményekkel teli hét zárásaként Kaszás Anett, Orbán Tamara és Berdár Ildikó, szervezők jóvoltából a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba látogattak a táborlakók, ami a tábor csúcspontjának számított, hiszen mindenki nagyon élvezte a nyári melegben az egész napos estébe nyúló lubickolást. Az utolsó napon a gyerekek újabb barátságokkal, és rengeteg örömteli élménnyel gazdagodva vettek búcsút a tábortól, és egymástól a "Rúgd a Bőrt Focitábor!"- felkiáltással, a jövő évi találkozás reményében.

Az egyhetes nyári focitábor a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és a Csepregi Sportegyesület szervezésében a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség utófinanszírozású támogatásával, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola, és a tábor ideje alatt az intézményben dolgozók és külső segítők, valamint a szülők hathatós közreműködésével valósulhatott meg.
IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV. IV.
Következő mérkőzések, események
Partnerek, támogatók